Alla inlägg den 22 maj 2020

Av malinsbokblogg - 22 maj 2020 18:09

 

Fröken Liljekonvalj av Kristin Emilsson handlar om livsstilsbloggerskan Liv Sandell som efter sin skilsmässa köper sin föräldrars hus i förorten Flädersta. De första veckorna är barnen hos sin pappa och Liv har tänkt att renovera, packa upp och komma i ordning. Till en början blir livet i Flädersta som Liv tänkt, hon påtar i trädgården, träffar sin gamla pojkvän och en granne från förr, men snart börjar hon få hotmail från en okänd avsändare. När Liv får reda på att hennes tidigare granne Ida dött under mystiska omständigheter strax efter att Liv flyttat hemifrån kan hon inte låta bli att börja rota i vad som hände trots att hoten fortsätter. Även om det är en del spänning i boken så är det först och främst en feel-good-roman om att börja om på nytt och om vikten av avslut. En mysig bok att njuta av i solen.

Av malinsbokblogg - 22 maj 2020 18:08

 

Sekten på Dimön är Mariette Lindsteins första bok i trilogin om sekten ViaTerra. På en ö utanför Bohuslän har Franz Oswald byggt upp sin lära ViaTerra som ska ge själslig balans och frid. Sofia Bauman är en av dem som blir trollbunden av Franz Oswald och antar ett jobberbjudande som bibliotekarie på ön. Men snart börjar Sofia ana att allt inte är så fantastiskt som det verkar utåt och att det inte är så lätt att lämna ViaTerra som hon trott. Boken är inspirerad av Mariette Lindsteins egen flykt från Scientologikyrkan och är en riktigt spännande bok om hur lätt det är att bli fast i en sekt och hur svårt det är att ta sig ur den.

Av malinsbokblogg - 22 maj 2020 17:20

 

Dvalan av Camilla Grebe handlar om den 18-årige Samuel som blivit utslängd av sin mamma och hamnat i knipa efter en drogaffär. Han flyr och hamnar som personlig assistent hos Rakel och hennes hjärnskadade son. Samtidigt försöker kommissarie Manfred Olsson att lösa två mord på unga killar med kopplingar till narkotikaförsäljning och hantera sin dotters olycka. Boken är mer av en psykologisk thriller än en deckare som börjar i ett ganska långsamt tempo men som sedan blir mer och mer spännande och fängslande.

Av malinsbokblogg - 22 maj 2020 17:03

 

Tre önskningar är Liane Moriartys debutroman och handlar om trillingsystrarna Cat, Lyn och Gemma Kettle. Boken börjar med ett stort gräl mellan systrarna under ett födelsedagsfirande på en restaurang som slutar med att en av systrarna får en gaffel i magen. I boken för vi sedan följa systrarna och deras liv tiden före det stora grälet och får veta vad som leder fram till händelsen. Boken är fängslande och personbeskrivningarna och relationen mellan systrarna är väldigt bra beskriven. Den är inte lika bra som de andra böckerna av Liane Moriarty som jag läst, men klart läsvärd.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards